08 Ocak 2019

"SENDEN DE SIKILMAZ MIYIM?"

Sevgili olursun - bir duygu, çekim, dürtü, kimya üzerine çoğu zaman ve sahip olmak istersin sevgiye, sevgiliye - sürsün istersin kimya her zaman. Oysa sevgi en çok özgürlüktür ve hayat daima süreksizliktir.

Her şeyin gelip geçici olduğu bu yerde, biri için ben geleyim, geçmeyeyim ve biri de benim için "hep" olsun istersin. Hele de bir sevgili senin için gelmişse, onu avucunda tutamamışsan ve sen ne olduğunu anlayamadan o gitmiş ise bıraktığı acıyla baş etmek ve o acıyı bir daha yaşamamak adına "değer misin, senden de sıkılmaz mıyım" gibi stratejilerle hayattan kaçmaya başlarsın. Hayatı acısıyla ve tatlısıyla derinine yaşamak ve zamanı geldiğinde yaşananın tadıyla kalıp ötesini bırakmak yerine - sığ yaşamayı ya da yaşıyor gibi görünüp risk almamayı seçersin. Sevgili olmak bu yüzden zordur.

Arkadaş olmak ise böylesi bir talepkarlık üzerine inşa edilmez çokça zaman. Arkadaş, yanında olmaktan bir sebep olmaksızın mutlu olduğun kişidir ve bir arada olmak yeterlidir. O yüzden arkadaşlık zemini, sevginin yeşermesi ve derinleşmesi için daha uygun bir zemindir. Ama nihayetinde sevgi ve özgürlük ile - egosal talepkarlık ve bir şeylere sahip olma ve onu daimi kılma arzusu arasında, her ilişkide bir oyun sahası bulunur. O saha da egonun ne menem bir şey olduğu anlaşılsın da sevgi öğrenilebilsin diyedir.

Hiç yorum yok: