08 Ocak 2019

SARIL

Daha çok sarıl. Uzun uzun, keyifle, içtenlikle sarıl. Yetmedi; ağaçlara sarıl. Suyu içmeden önce bardağa sarıl. Birinin sana sarılmasını bekleme – sen sarıl. Hatta bulabildiğin ve sarılabildiğin herkese sarıl .

Birileri senin için bir şey yapmadığında ya da yaptığı şeyi mecburiyetten yaptığında ve hatta başına kaktığında; sana sarılmadığında ya da sarılmayı tercih etmediğinde de sarıl. Durum böyle olduğunda belli ki onların sevgiden anladığı, bildiği başka bir şey; belli ki onlara bildiğin şekilde sarılamazsın.

O zaman onlara onların reddedemeyeceği biçimde sarıl; sevgini onlarla onların dilinde sun. Misal “gözlerinle sarılmayı” öğren. Onlara bak ve içinden sarıldığını, sevginin aranızda döndüğünün hisset. Bu da harika bir sarılma şeklidir.

Hatırla ki herkes için sevginin dili bambaşka olabilir ya da belki bazıları sevgiye açıkça karşılık vermekte zorlanıyor olabilirler. Kim bilir; o ya da bu şekilde de olsa senin için ellerinden geleni yapmış olmak, zorluklara katlanmış olmak sevgilerinin su götürmezliğini anlatmak için yeterlidir. Hatta anlatmak bile gereksizdir. Ve belki onların Dünyasında sevenlerin sevgisini sorgulamak, başka her şeyden daha ayıptır.

Görmen gereken bir şey daha var: evvela kabul görmek ve onaylanmak sonra sevgi vermek yaklaşımı içindeysen bunun adı güven duymamak ve güvende olmak ihtiyacıdır. Sevginin karşılık beklenmeden ortaya koyulan eylemlerle, samimiyetle, olumlu ve yapıcı bir dille ifade edilmesini ummak, bir anlamda "değerli olmaya, iyi sözler duymaya, onaylanmaya ve kabul görmeye" bağımlılık içinde olmak demektir.

Durum senin için böyle ise içinde olup bitene yakından bak – içinde her belirdiğinde o arzuya, o beklentiye bak ve içinde güzel sözler duymak isteyen, her durumda daima kucaklanmak isteyen küçük çocuğu yumuşaklıkla sev ve kabul et. Ancak o zaman diğer çocukları da görüp kabul edebileceksin Dünyana muhtemelen.

Hiç yorum yok: